DJ FREE - SZABADON - DJ Free

Meglepte a közönséget DJ FREE új szerzeménye!

Megjelent DJ FREE Szabadon című dala, mely minden szempontból megdöbbentő szerzemény. Amellett, hogy hangzásvilágát tekintve egy merőben szokatlan és új oldalát ismerhettük meg a lemezlovas zenei ízlésvilágának, a klippben hallhatjuk énekelni (!) is a sztár dj-t. A House lüktetését és annak klasszikus tematikáját egy populáris szám erejéig most valami komolyabbra cserélte FREE. A slágergyanús, fülbemászó és amúgy évszaktól függetlenül hallgatható dal úgy érezzük, sikerre van ítélve. De nézzük csak, hogyan értékeli szerzőként és előadóként remekművét DJ FREE!

Évek óta az ország legjobb lemezlovasai közt tartanak számon, de hol rejtegetted eddig az énekes tehetséged?

Már gyermek koromban is zenei tagozatra jártam általános iskolában és több hangszeren is játszom. Annak gondolatával idén nyáron kezdtem el kacérkodni, hogy éneklésre adjam a fejem. Az ismerőseim pedig megerősítettek, hogy érdemes lenne kipróbálni magam ebben a műfajban is.

Minek köszönhető ez az éles váltás, mi inspirált a zene szerzése során?

Nem titkolt célom, hogy meglepjem a közönségem ezzel a dallal. Idén már jó néhány klubzenével kijöttünk, így úgy gondoltam, hogy év végére, az ünnepek előtt egy kicsit lassítok a tempón és elérkezettnek láttam az időt egy másik oldalam megmutatására is. Másik oka pedig, hogy a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyertem támogatást, ahova nem szerettem volna klub zenét leadni, inkább egy populárisabb dalt, amit akár a rádió és a TV is játszhat majd.

Milyen visszajelzéseket kaptál eddig?

Többnyire pozitív visszajelzéseket kaptam, annak ellenére, hogy az én közönségem biztosan nem számított erre, hiszen számukra kicsit talán stílusidegen ez a dal, eddig leginkább klubzenék jelentek meg a nevem alatt. Viszont azt gondolom, hogy jó dolog, ha érdekes tudok számukra maradni és meg tudom mutatni egy olyan oldalamat is, amit eddig nem ismertek és szerintem ez sikerült is.

Egy ilyen produkció után nyilván az emberekben felmerül a kérdés, hogy most FREE előadóművész lesz és kiáll a disco pult mögül? Nyugtass meg minket, hogy a mikrofon mellett nem fogsz megfeledkezni a korongokról sem!

Én nagyon szeretem azt, amit csinálok és semmire sem cserélném el. Ez a dal csupán egy szárnypróbálgatás volt. A jövő év közepéig nincs is szabad hétvégém, rengeteg buliba megyek és nyilván nem fogok egyik pillanatról a másikra profilt váltani és nem is célom.

Nyilván ez ilyenkor elég érdekes kérdés, mert éppen hogy kijött ez a szám, de hogyan tervezed a jövőben, szeretnéd hasonló dalokkal bővíteni a kis kincses tárad?

Ez még nagyon a jövő zenéje. Jelenleg a rengeteg fellépés és ezek leszervezése az időm nagy részét leköti. Ha lesz rá igény és ennek a dalnak még nagyobb sikere lesz, akkor nyilván szeretném folytatni, mert van még a fejemben egy-két dal, amit szívesen elénekelnék.

itunes
deeezer
beatttporttt
spotiffff